1/8/21

Κυπάρισσος. Πολιτιστικό καλοκαίρι 2021

 

Διανύουμε ήδη το δεύτερο καλοκαίρι όπου οι επικρατούσες συνθήκες έχουν διαμορφώσει μια ιδιαίτερη καθημερινότητα δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών. 

Κατά την περίοδο αυτή σαν σύλλογος αφήσαμε στην άκρη  τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ενδεχομένως να  αποτελούν εστία μετάδοσης του covid 19 όπως το Πανκυπαρισσιακό Αντάμωμα . Σε καμία περίπτωση δε θέλαμε ο σύλλογος να αποτελέσει αιτία προστριβής και να προκαλέσουμε ανασφάλεια στους συγχωριανούς μας  όσον αφορά την ατομική και συλλογική  υγεία, γι αυτό και για 2η χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω αντάμωμα. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε  και ότι θα σταματήσουμε να δημιουργούμε στο χωριό μας δράσεις και ευκαιρίες που στοχεύουν στην ψυχαγωγία και την ανάδειξη του χωριού μας. Υπό αυτές τις συνθήκες θα λέγαμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη εναλλακτικών δράσεων .

Έτσι το πολιτιστικό καλοκαίρι 2021 στην Κυπάρισσο ξεκίνησε με ένα ''ζέσταμα'' για τις παιδικές ηλικίες όπως προβολή παιδικής ταινίας  (24/7) και παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού (25/7).  Και συνεχίζουμε με κάτι νέο …

1. Έκθεση τοπικών προϊόντων

 Ο σύλλογός μας  διοργανώνει φέτος την 1η Έκθεση τοπικών προϊόντων στις 15 Αυγούστου στην Κυπάρισσο. 


Με στόχο την έμφαση και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής θα θέλαμε να καθιερώσουμε μια ημέρα ή ένα διήμερο κατά την οποία τόσο ο επαγγελματίας όσο και ο ερασιτέχνης παραγωγός , αλλά και όσοι που αγαπούν την τέχνη και την παράδοση ,  θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους όπως  λάδι, , μέλι, κρασί, τσίπουρο, όσπρια, τραχανάς,  γλυκίσματα, ρίγανη, τσάι, χειροποίητες κατασκευές , κοσμήματα, χειροποίητες αλοιφές και κρέμες, λουλούδια,  παραδοσιακοί σπόροι κλπ…

Επίσης στην έκθεση θα υπάρχει χώρος για μια λαογραφική έκθεση στον οποίο θα προβάλουμε  αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τα οποία  αποτελούν δείγματα της καθημερινότητας των προγόνων μας και αφορούν το νοικοκυριό , της εργασία  , τις κοινωνικές εκδηλώσεις , τις συνθήκες διαβίωσης κλπ. Αντικείμενα που υπάρχουν στις αποθήκες στα χωριά μας και περιμένουν να ανταμώσουν με τον σύγχρονο πολιτισμό. Το κάθε ένα που θα παρουσιαστεί θα περιλαμβάνει το όνομα του κατόχου του, περιοχή και η περίοδος χρήσης .

Το ΔΣ προσκαλεί όσους θέλουν να εκθέσουν το προϊόν τους αλλά και την  προσωπική τους λαογραφική συλλογή να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να τοποθετηθούν οι απαραίτητοι πάγκοι.

Πληροφορίες στα τηλ 

6984758582 (Χριστίνα Σωτηροπούλου)

6998018958 (Γιώργος Αναγνωστόπουλος)



2.Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει το θεατρικό ''400 χρόνια αγώνες '' το οποίο θα ενσαρκωθεί από τα παιδιά του χωριού . Η θεατρική παράσταση  παρουσιάζει ένα χρονικό από την άλωση της Κωνσταντινούπολης έως τους απελευθερωτικούς αγώνες το 1821. Περιλαμβάνει σκηνές από το παιδομάζωμα, τη ζωή των κλεφτών στα βουνά, τον όρκο της φιλικής εταιρείας, την μεγαλειώδη αυτοθυσία των Ελλήνων  και τις συμπλοκές με τους Τούρκους. Θα παρουσιαστεί  στις 21 Αυγούστου και ώρα 8:30 μμ στην περιοχή της βρύσης. 




Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου