8/8/17

ΠΑΝΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2017


Για φέτος το καλοκαίρι ο Πολιτιστικός-Εξωραίστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά πολιτιστική εκδήλώση- Πανκυπαρισσιακό Αντάμωμα,  στις 19 Αυγούστου 2017 στην πλατεία του χωριού. 
Την βραδιά για φέτος πλαισιώνει ένα νεανικό συγκρότημα παραδοσιακής δημοτικής μουσικής που έχει προκαλέσει αίσθηση στην περιοχή του Αγρινίου, τα CibeΜορια!


Τα SibeΜόρια (προφέρεται σιμπεμόρια) είναι ένα μουσικό σχήμα του οποίου τα μέλη ενώνει η φιλία, η όρεξη και το μεράκι για τη δημοτική μουσική. Τα μέλη της κομπανίας , που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο, αγάπησαν από μικρή ηλικία τη μουσική του τόπου τους και θέλησαν να την υπηρετήσουν, εντρυφώντας μάλιστα σε αυτή μέσω των σπουδών τους στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.
Ακούγοντας κανείς το όνομα της κομπανίας  θα αναρωτηθεί τι σημαίνει και πως προέκυψε. «Η λέξη Σιμπεμόρια αποτελείται από δύο επιμέρους όρους. Το Σι μπεμόλ που σημάνει σι ύφεση. Τη θέση του μολ έχει αντικαταστήσει ο δεύτερος όρος, η λέξη Μόρια. Μόρια στη μουσική διάλεκτο είναι τα επιμέρους μικροδιαστήματα μεταξύ των φθόγγων. Πρόκειται δηλαδή για λογοπαίγνιο που ενώνει μια νότα (σι ύφεση) με τη λέξη μόρια που σημαίνει μουσικό μικροδιάστημα», εξηγούν τα μέλη της κομπανίας Βαγγέλης Ντζούφρας (τραγούδι-λαούτο), Κοσμάς Παπακωστόπουλος (κλαρίνο), Παναγιώτης Καμζέλας (βιολί), Βασίλης Σκουμάντζος (κρουστά) και η Ιωάννα Χρυσανθακοπούλου (τραγούδι)
Ο Σύλλογος Κυπαρίσσου θα παρουσιάσει και φέτος το καλοκαίρι το νεανικό χορευτικό του προσεγγίζοντας χορούς από τη δυτική Θράκη υπο την καθοδήγηση της Θεοφανής Μπουλούμπαση.
Σας περιμένουμε όλους και φέτος  στην Κυπάρισσο της Δημ. ενότητας Παρακαμπυλίων να ανταμώσουμε, να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε με την ψυχή μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου