10/4/18

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ



Είναι ένα ιδιαίτερο εκκλησάκι που δημιουργεί εντύπωση στους επισκέπτες, καθώς 17  δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα βγαίνουν από τη στέγη του. Οι ρίζες των δέντρων δεν είναι ορατές και διακρίνονται  μόνο οι κορμοί και τα κλαδιά που περνούν μέσα από τους τοίχους και τη στέγη.
 Η εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα 30 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη. Περιτριγυρίζεται από πυκνό δάσος με βελανιδιές και τρεχούμενα νερά και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Χάραδρο. 
Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε. Ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δένδρα.
 Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μοναδικό φαινόμενο δεν έχει λογική εξήγηση, καθώς το βάρος των πλατανιών σε άλλη περίπτωση θα είχε γκρεμίσει το μικρό ξωκκλήσι ή θα είχε ανατρέψει τη στέγη του. Το εκκλησάκι συνεχίζει να στέκεται όρθιο μέσα στο πέρασμα του χρόνου και το ποταμάκι που τρέχει δίπλα, συνεχίζει να δίνει ζωή στα δέντρα.... 

Ο Πολιτιστικός Εξ, Σύλλογος Κυπαρίσσου πραγματοποιεί στις 28 Απριλίου, μονοήμερη εκδρομή στην Αγία Θεοδώρα της Αρκαδίας ώστε να θαυμάσουμε από κοντά αυτό το μοναδικό φαινόμενο.

Η αναχώρηση θα γίνει από την διασταύρωση Ποταμούλας Κυπαρίσσου  στις 6:30 το πρωί, ημέρα Σάββατο και η άφιξη υπολογίζεται γύρω στις 11:30 -12:00 με ενδιάμεσες στάσεις.
Στην Αγία θεοδώρα υπάρχει η δυνατότητα γεύματος στις ταβέρνες στον Νερόμυλο και φυσικά όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει φαγητό μαζί του.
Στη συνέχεια θα γίνει στάση στην Κυπαρισσία για καφεδάκι ή περιήγηση στα αξιοθέατα , (καστρο κλπ)....

πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 6984758582






Mία όμορφη, καταπράσινη, παραλιακή πόλη της Δυτικής Πελοποννήσου είναι η Κυπαρισσία, που φημίζεται για το πολύ όμορφο ηλιοβασίλεμα της.
Μία πανάρχαια πόλη που διοικητικά ανήκει στο νομό Μεσσηνίας. Είναι χωρισμένη σε Παλαιά πόλη και Νέα πόλη καθώς είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο όρος Ψυχρό ή Αιγάλεω. Στην κορυφή του βουνού στέκεται Ενετικό κάστρο, όπου αρχικά υπήρχε η αρχαία Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου