11/9/16

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ. ΦΩΤΟ ΒY CHRIS PATERAS

...Και εκεί που έρχεται ο Ιούνιος και λέμε καλό καλοκαίρι, ετοιμάζοντας μαγιό και κουβαδάκια φτάνει ξαφνικά ο χειμώνας σαν να μην πέρασε μια μέρα και ...ξεκινάμε από την αρχή! με λίγο γκρίνια βέβαια αλλά ... σχολείο χωρίς γκρίνια δεν γίνεται και όχι μόνο απο τους μαθητές αλλά και απ όλα τα θύματα της συνεχούς μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, γονείς , κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί.

Στα χωριά  είναι λίγο διαφορετικά λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών αλλά και της πιο ...βιωματικής μάθησης θα λέγαμε , λόγω της άμεσης επαφής των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον, αν έχει βέβαια όρεξη ο εκπαιδευτικός, διότι αν δεν, έχει αυτά τα παιδιά (της επαρχίας) θα μείνουν στο έλεος... της φύσης!


Το Δημοτικό Σχολείο Κυπαρίσσου είναι ένα απο τα τρία σχολεία (τα άλλα δύο είναι στην Ποταμούλα και Άγιο Βλάση) της πρώην δημοτικής ενότητας Παρακαμπυλίων (που αποτελείται απο 10 χωριά) που έχει ακόμα ζωή, καθώς φέτος θα φοιτήσουν σε αυτό δέκα παιδάκια,  άλλα εφτά θα πάνε στο Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου και πέντε θα πηγαινοέρχονται στο Αγρίνιο κάθε μέρα ξυπνώντας στις έξι το πρωί για να συνεχίσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάνοντας έναν αγώνα που μόνο όταν το έχεις ζήσει ξέρεις τι θα πει. 


Οφείλουμε λοιπόν να σεβαστούμε αυτόν τον αγώνα των παιδιών σαν σύλλογοι, σαν γονείς, σαν εκπαιδευτικοί, σαν συγχωριανοί και να τους ευχηθούμε καλή δημιουργική χρονιά με δύναμη και  κουράγιο, και ευχόμαστε στον νέο εκπαιδευτικό που θα αναλάβει το Σχολείο μας, να εμπνεύσει στα παιδιά μας την αγάπη για τα βιβλία και τη μάθηση και τον σεβασμό στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.
Ο Σύλλογος Κυπαρίσσου θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας και συνεργάτης τόσο των δασκάλων, όσο των μαθητών και των γονέων .



















ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου