17/8/15

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΑ

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής ιστορίας επιδόθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Ιστορικής Μνήμης της Μάχης της Κορομηλιας.  Το κάλεσμα για συνεργασία απευθύνθηκε σε όλα τα Παρακαπύλια  με την πρόταση να γίνεται αποδεκτή από κάποιους Συλλόγους και από κάποιους άλλους όχι.

Πρόκειται για την διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου στις 21 Αυγούστου 2015 και ώρα 6:00μμ,με θέμα την Δράση του Οπλαρχηγού Γ. Καραϊσκάκη στην Επανάσταση του 1821, με την συνδιοργάνωση των Δήμων Αγρινίου και Αιτωλικού, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Αιτωλ/νίας, των Διευθυντών Δ.Ε. Σχολείων Αιτωλικού και Αγίου Βλασίου, του Συλλόγου Φίλων της Ιστορικής Μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χούνης, τον Σύλλογο Αγιοβλασιτών Αγρινίου και τον Πολιτιστικό –Εξωραϊστικό Σύλλογο Κυπαρίσσου.
Ο Σύλλογος της Κορομηλιάς φέτος δεν θα κάνει την καθιερωμένη Αναπάρασταση της Μάχης στην Κορομηλιά  όπως κάθε χρόνο, παρόλα αυτά όμως θα παρουσιάσει ένα θεατρικό δρώμενο με  θέμα «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» στο χώρο του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου ,όπου θα διεξαχθεί και το Συνέδριο.




Η όλη διοργάνωση πλαισιώνεται με την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΤΟ  ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» αλλά και από την έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ" της Χριστίνας Σωτηροπούλου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει πίνακες από τα χωριά του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων με σήμα κατατεθέν τις Εκκλησίες, και το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Ας ελπίσουμε τα χωριά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνεδριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου