13/10/13

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ



ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Ισως πολλοί να μην γνώριζουν ότι η Κυπάρισσος είναι ένα χωριό που  έχει τις περισσότερες πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα, εκ των οποίων, αυτή του Γιώργου και της Μαρίας Ευθυμίου (18 παιδιά, 68 εγγόνια και ). Αυτό το γεγονός παρακίνησε τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου  και περιχώρων ( ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό μας το περασμένο καλοκαίρι) ,να εισηγηθεί στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος,  με σκοπό να βραβευτεί ενδεχομένως η μοναδική υπερπολύτεκνη οικογένεια στη χώρα, αλλά και όλη η κοινότητα Κυπαρίσσου  ως το μοναδικό χωριό παναλληνίως με τις περισσότερες πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες.


Σημαντική θα είναι η  παρουσία του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμου,στην βράβευση που διοργανώνουν  ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου  και περιχώρων ,και η  ΑΣΠΕ.

Στην μεγάλη αυτή εκδήλωση που τιμά ιδιαίτερα το χωριό μας, φαίνεται- όπως προείπαμε σε προηγούμενη δημοσίευσή μας- δεν θα λείψει καμιά επισημότητα,στην οποία ο σύλλογός μας, αλλά και η τοπική κοινότητα θα είναι εκεί και θα είναι πολύτιμοι αρωγοί της!



Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή!

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε, με τον πρόεδρο του συλλόγου πολυτέκνων Αγρινίου  και περιχώρων, κ  Δημήτρη Ντάουλα σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τα λεγομενά του ,αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΑΣΠΕ, να συνδιοργανώσουν την Τετάρτη στις 30-10-2013 και ώρα 5:00 μ.μ. την βράβευση των συγχωριανών μας  Γιώργου και της Μαρίας Ευθυμίου αλλά και όλης την κοινότητας Κυπαρίσσου,  διότι το χωριό μας συγκαταλέγεται στα χωριά με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα!

Η εκδήλωση θα γίνει με κάθε επισημότητα. Για αυτόν τον λόγο οι συνδιοργανωτές απηύθυναν πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο, ο οποίος και την αποδέχθηκε!

Ο σύλλογος πολυτέκνων Ελλάδος,(ΑΣΠΕ) και ο σύλλογος πολυτέκνων Αγρινίου  και περιχώρων, θα απονείμουν τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος με την σειρά του θα βραβεύσει την οικογένεια Ευθυμίου και την κοινότητα Κυπαρίσσου. Την πλακέτα θα  παραλάβει ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Σπυρόπουλος!

 Ο κος Γιώργος Ευθυμίου με τα 13 απο τα 18 παιδιά του!!!

Ο Γιώργος και Μαρία Ευθυμίου με 6 απο τα 68 εγγόνια τους!!!

Εκτός του Αρχιεπισκόπου θα παραβρεθούν, ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ κος Θεοτοκάτος Βασίλειος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου κος Δημήτρης Ντάουλας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός, Αντιδήμαρχοι, βουλευτές, τοπικοί πρόεδροι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, το τοπικό κανάλι Αχελώος καθώς και άλλα  ΜΜΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση πλατεία του χωριού μας, ενώ ο συλλογος μας θα παραθέσει στους επισκέπτες  μπουφέ με τοπικά εδέσματα και ποτά!

Η εκδήλωση αποτελεί μια ύψιστη τιμή για το χωριό μας και συγκαταλέγεται στις κυριότερες της περιοχής μας για τα τελευτάια έτη.

Εμεις δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τους δύο συλλόγους πολυτέκνων γι αυτή τους την πρωτοβουλία και να αποζητήσουμε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας, να μας δίνει υγεία και δύναμη να στηρίζουμε τον τόπο μας!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου